Yin yoga – de langsomme stillinger

Yin yoga er en yogaform der, som navnet antyder, en mere mere feminine tilgang til yoga. Yin yoga handler ikke om at oparbejde styrke og stærke muskler, men snarere om at spænde af, give efter og strække bindevævet, for derved at finde ind til en mere fleksibel krop med mere plads.

Vi vil som udgangspunkt befinder os 3-5 minutter i en yin yogastilling. Det kan sammenholdt med andre yogaformer synes som lang tid, men når først man vender sig til det, føles det magisk, at få lov at give slip og at have god tid til det.

Grundlæggende (og med lidt træning) sker der flere ting, når du giver efter i en Yin stilling:

  • Du slipper dybere spændinger
  • Dit åndedræt bliver dybere
  • Du giver slip på dit sind

Når vi skal være lang tid i en stilling er vi nødt til at give slip på muskelspændingerne for at kunne give os hen. Når det sker og vi finder ro i stillingen og giver efter for tyngdekraften; åndedrættet falde mere til ro, så det bliver beroligende og nærende og sindet vil ligeledes falde til ro.

Vi tilbyder 2 forskellige yin timer:

  • Yin mod stress
  • Yin Healing

Yin Healing er en klasse, hvor der gemmen hele timen er healing på. Der kan være meditations rejser mm. Vi har mulighed for at arbejde dybt i kroppen og ikke mindst tør arbejde ind i spændinger der er og måske finde frem til hvorfor spændingen er opstået.

Lidt mere om yin:

Yin stillingerne påvirker medianbanerne, energiflowet i kroppen og ud i organerne og ikke mindst bindevævet. Bindevæv er det væv, som forbinder alt væv i kroppen. Det er store hinder, der under huden dækker hele kroppen samt mindre hinder der ligger rundt om sener, organer, muskler og knogler. Kroppen består af 70 % bindevæv. Bindevævet indeholder rigtig mange nervetråde, mange flere nervetråde end musklerne gør.

Når bindevævet er stift pga. skader, spændinger eller stress kan det mærkes ud i hele kroppen, eller mere tydeligt enkelte steder i kroppen. En ømhed eller smerte et sted i kroppen, kan sagtens have rod i, at dit bindevæv er skadet, eller usmidigt andre steder i kroppen. Et eksempel på skadet bindevæv kan være stressspændinger eller arvæv efter en operation.

Når du ligger i lange, blide, nærende yin stillinger sker der det, at du strækker dit bindevæv. Da bindevævet hænger sammen i hele kroppen, vil det have betydning ud i hele kroppen hvis du strækker bare enkelte steder.

Yin yoga er både for kvinder og for mænd og er et fantastisk supplement til garam og hatha timerne.