Drop-in meditation

Er du nysgerrig på om meditation er noget for dig? Har du længe ønsket at prøve meditation men ikke helt vidst hvor du skulle starte? Eller måske har du mediteret i mange år, men den daglige praksis er blevet lidt triviel og du mangler inspiration.

Uanset din baggrund har du nu muligheden for at modtage undervisning i meditation af en psykolog med uddannelse som mindfulness instruktør. Vi mødes i et åbent rum hvor der er plads til alle lige fra nybegynderen til den erfarne mediterende. Jeg vil variere undervisningen efter deltagernes erfaringer og ønsker. Der vil hver gang være et tema som overordnede referenceramme. Det kan fx være vrede, ked af det hed, medfølelse eller taknemmelighed. Du vil blive guidede i forskellige meditationer og de vil variere i tid.

Praktisk: Kom gerne i løstsiddende tøj. Vi vil primært have siddende meditationer, men der vil også kunne være gange med mere bevægelse eller liggende meditationer. Du må meget gerne medbringe eget meditationsgrej hvis du har sådan. Ellers er der mulighed for at låne hos os.

 

6 ugers Mindfulness forløb

Savner du ro i hverdagen? Oplever du at dine tanker løber afsted med dig? Har du svært ved at være nærværende? Bruger du meget tid på tanker om fremtid/fortid?

Mindfulness kan hjælpe os til at vågne op i vores liv. Den bringer mere nærvær og accept til hverdagen og mindsker på denne måde den lidelse vi ofte påfører os selv igennem vores tanker og bekymringer. Mindfulness er ikke en flugt ind i en fantasiverden, den bedøver os ikke, men hjælper os til at finde ud af hvilke af sindets vaner der påfører os unødvendig smerte og giver os redskaber til at ændre disse vaner.

Undervisningen tager udgangspunkt i ”Integrativ Mindfulness”. Det betyder at jeg både arbejder med klassisk mindfulness kaldet MBSR (Mindfulness baseret stress reduktion, Jon Kabat Zinn) samt integrerer andre retninger herunder medfølelses fokuseret, buddhistisk, ACT (acceptance and commitment therapy) samt energiarbejde.

Vi vil arbejde med forskellige meditationsteknikker og undervisningen vil tilpasses efter ønsker og erfaringer fra jer. Der vil være mulighed for spørgsmål og feedback til egen meditationspraksis og der vil være links til guided meditationer man kan lave derhjemme. Og hvem ved, måske kan vi sammen finde det stille punkt i sindet bag alt larmen fra vores tanker og følelser.

”You can´t stop the waves, but you can learn to surf” – Jon Kabat Zinn

Praktisk: Kom gerne i løstsiddende tøj. Vi vil primært have siddende meditationer, men der vil også kunne være gange med mere bevægelse eller liggende meditationer. Du må meget gerne medbringe eget meditationsgrej hvis du har sådan. Ellers er der mulighed for at låne hos os.

Link til hjemmeside: www.integrativpsykolog.dk eller FB Integrativ Psykolog v/ Ditte Haulrik