Yoga og elitesports udøver

Yoga kan forbedre din træning fra udholdenhed til styrke til fart, samtidig med at det gavner din sundhed og dit velvære.

Vi brænder for at udbrede kendskabet til, hvordan flere undersøgelser og tests viser, at yoga kan have en gavnlig effekt for sportsfolk generelt og eliteudøvere specifikt. Vi er overbevist om, at yoga kan hjælpe med at forebygge skader, mindske en skadesperiode og generelt give elitesportsfolk en bedre restitution af kroppen, hvilket alt sammen fører til, at kunne præstere på højeste niveau.

 

Øget styrke: Kraft, styrke og hastighed er direkte relateret til ordentlig kropsmekanik/alignment. Når vores krop er korrekt justeret, kan vi overføre kraft meget mere effektivt og performe bedre over hele linjen.
Ved at returnere din krop til den optimale justering/alignment, kan yoga hjælpe dig med at reducere overgang i ”kablerne”, rense og forbedre tilstrømningen og effektivitet, og derved hjælpe dig med at slå, springe eller kaste mere eksplosivt

 

Udholdenhed: Ved åbning af kroppen øger yoga signifikant åndedrætskapacitet, og mange astma patienter og andre med åndedrætsbetingede sygdomme har gennem regelmæssig praksis (her er jeg selv et godt eksempel) oplevet væsentlige forbedringer ved yoga. Det er klart, at dette er uvurderligt for atleter.
Yoga har også vist sig at forbedre blodcirkulationen og fordøjelsen, hvilket yderligere forbedrer energi og udholdenhed.

 

Bedre balance: Samtidig med at yoga åbner kroppen op, bygger den større kropsbevidsthed, herunder balance og stabilitet. Resultatet er ikke kun, at ydeevnen er forbedret, men træningen bliver også langt mere effektiv.

 

Forbygge/mindske skader: Det eneste, som hindrer fremskridtet mere end mangel på træning, er en skade.
Ved at forbedre krop alignment og bevidsthed reducerer yoga dramatisk risikoen for skade -hvilket igen øger vedholdenhed og udholdenhed og dermed giver øget konsekvent fremgang i vores sport.

 

Øget fokus: Sidst men ikke mindst, måske det vigtigste punkt , FOKUS!  Det der skelner den olympiske mester fra “dem der også var med” er sindet. Regelmæssig yoga giver dig den bevidsthed og opmærksomhed, du har brug for til at tage både din træning og din præstation til næste niveau.

Vi håber ovenstående har vagt din interesse og nysgerrighed, og vi vil gerne tilbyde dig, dine kammarater/veninder eller dit hold en gratis prøve time  –  skriv eller ring, vi glæder os til at høre fra dig

Læse mere her i disse links:

10 top elitesportsudøver og yoga  –  https://elitedaily.com/sports/mind-body-soul-10-athletes-took-game-next-level-yoga/

Sisse og soldaterne – super inspirerende hvad yoga kan gøre for selv de ”store” drenge J https://www.sissedall.dk/wp-content/uploads/2016/02/artikel-fitliving.pdf