Ditte Haulrik

Yoga:

Mit første møde med yoga var i København i 90´erne, men den virkelige forelskelse opstod i forbindelse med en periode med arbejdsrelateret stress. Yoga blev simpelthen min redning. Det var en måde at komme ud af mit hoved og ned i kroppen. En øvelse i accept, overgivelse og få kroppen helt ned i gear. Samtidig kom jeg i kontakt med den styrke vi alle indeholder – særligt gennem de powerfulde krigerstillinger.

Min undervisning tager udgangspunkt i disse grundlæggende effekter ved yoga. Vi vil lege os ind i nærvær. Bruge åndedrættet og kroppen til at flytte fokus fra de mange tanker der ofte suser rundt, tilbage til sanserne. I min undervisning lægger jeg meget vægt på accept og rummelighed af det der er. Desuden lægger jeg vægt på muligheden for en mere indadvendthed som ofte er behov for i dette meget udadvendte samfund.

Meditation:

Meditation er en træning af sindet. Det er en mulighed for at stilne sindet og åbne os op for nærvær og væren i livet. Dette medfører som regel mere medfølelse og rummelighed, både overfor os selv og andre.

Mindfulness kan hjælpe os til at finde ud af hvilke af sindets vaner der påfører os unødvendig smerte og giver os redskaber til at ændre disse vaner. Det er en mulighed for at vågne op fra automatpilot – og dermed ændre vores automatiske reaktioner. En mulighed for at komme fuldt tilstede med hvad der er, og skifte fra gøren til væren. Vi vil arbejde med forskellige meditationsteknikker og undervisningen vil tilpasses efter ønsker og erfaringer fra deltagerne.